Gyakori kérdések

kérdések és válaszok

Minden, amit az esküvőszervezésről tudnod kell

Az esküvőszervező véleményünk szerint ugyanúgy hozzátartozik egy alap esküvői szolgáltatói csapathoz, mint a fotós vagy a szertartásvezető. Az esküvőtöket azért érdemes szervezőre bízni, amiért egy ház megépítésekor is szakembereket fogadunk fel: egy ilyen projekt megvalósításához szükség van a saját szakmájához hozzáértő szakemberre (és persze a szolgáltatói csapatra, akiket a szervező már ismer). A szolgáltatók kiválasztása az egyik kulcsa az esküvő sikerének, teljesen természetes, hogy magatoktól nem tudjátok eldönteni, hogy ki az igazán jó és főleg kik lesznek a stílusotokhoz leginkább megfelelőek. Valószínűleg még nem szerveztetek esküvőt, így a szervezéssel járó esetleges praktikák és buktatók sem ismertek számotokra. Az, hogy a megrendelt szolgáltatásért cserébe nektek időtök és energiátok szabadul fel, szerintem már számotokra is egyértelmű elsőre, de a tökéletes terv szerint zajló esküvő után jön csak igazán rá a legtöbb pár, hogy mennyire jó döntés volt szakmai kezekbe adni a szervezés folyamatát.

Először is fontosnak tartjuk, hogy szimpatikusak legyünk egymásnak, hiszen együtt fogunk dolgozni és ránk bízzátok életetek egyik legfontosabb napjának szervezését. Tudnotok kell, hogy minden esküvőszervező másképpen dolgozik, különböző praktikákat használ, eltérő rendszerekben és felfogás szerint dolgozik. Amikor megálmodtam ezt a vállalkozást, tudtam hogy olyat szeretnék létrehozni, amiben ti vagytok ugyan a főszereplők, de rólunk is ugyanúgy szól. Úgy gondolom ez a közös sikerünk kulcsa, hiszen a Nagy Nap és az esküvőszervezés folyamata rólatok és a szerelmetekről szól, mi pedig értetek és az esküvőtök megszervezésével tudunk kiteljesedni, és az álmainkat élni, azt csinálni amit szeretünk.

Első lépésben megiszunk egy kávét, meséltek az esküvőtökkel kapcsolatos elképzeléseitekről és jobban megismerjük egymást. Ezután készítünk részletes árajánlatot számotokra, majd szerződést kötünk egymással és kezdődhet a közös munka. A teljes körű esküvőszervezés oldalon találjátok a szervezés menetét. Az esküvőszervezés folyamatában a nektek kényelmes mélységben vesztek részt: teljesen ránk bízhatjátok a szolgáltatók kiválasztásától kezdve az utolsó egyeztetésig, de természetesen minden részletnél jelen lehettek. Alapvetően a döntéseket ti hozzátok meg, ha esetleg ránk bízzátok, akkor pedig folyamatosan tájékoztatunk titeket a fontos történésekről.

Az egyik legtöbbször felmerülő kérdés, a válaszunk egyszerű: rajtatok múlik. Tudni kell, hogy a kereslet évről-évre nagyobb, sok menyasszony már az esküvő előtt másfél évvel akcióba lendül és belekezd a szervezésbe. Ez egy ördögi kör – ahogy megjelenik a kereslet, ezzel párhuzamosan szűkül a kínálat – hiszen a legkeresettebb helyszínek és szolgáltatók naptára elkezd megtelni. Alapvetően 10-12 hónap ideális a szervezéshez, de esküvőszervező segítségével hetek vagy pár hónap alatt is lehetséges mindent leszervezni. Ne ijedjetek meg, ha kevesebb az idő a szervezésre, szükség lehet ugyan egy kis rugalmasságra, például egy kevésbé frekventált hétköznapi nap vagy utó/előszezonban lévő időpont választása, de semmi sem lehetetlen.

Nyitottak vagyunk, azonban szerződéskötés előtt szeretnénk megismerni a szakmai tapasztalatát és személyiségét, ez alapján vállaljuk a közös munkát. Ha pedig ti már leszerződtetek, akkor kérlek előre jelezzétek nekünk, és ha nem látjuk szakmai akadályát, akkor indulhat a munka – viszont ezekért a szolgáltatókért a felelősséget ilyen esetben ti vállaljátok. Sokszor jól elsülnek  az ilyen típusú találkozások, hiszen egy elhivatott és magas szakmai tudással rendelkező szolgáltatóval a jövőben mi is szívesen dolgozunk együtt.

Ilyenkor javasolni szoktuk, hogy egy tanácsadáson beszéljük át a kérdéseiteket és világítsunk rá a jelenlegi helyzetre. Ezután további tanácsadás időpontokat egyeztethetünk, vagy akár a teljes körű szervezésbe is be tudunk csatlakozni egyedi feltételek és árajánlat alapján.

Egyeztetünk és megkeressük a számotokra legkényelmesebb megoldást. Az egyeztetéseket és konzultációkat online tartjuk, ha szeretnétek elmegyünk a helyszínre, ahonnan videós beszélgetést tudunk tartani és virtuálisan körbe tudjátok  járni ti is. Ha van lehetőségetek a szervezés alatt hazajönni, akkorra időzítjük az egyeztetést a szolgáltatókkal, a ruhapróbákat és egyéb teendőket.

Segíthetünk

Nem találtál választ a kérdésedre? Beszéljük át EGY SZEMÉLYES TANÁCSADÁSON!

Lépj velünk kapcsolatba!

Kérlek osszátok meg velünk az esküvőtökkel kapcsolatos elképzeléseiteket pár mondatban, hamarosan visszajelzünk!

Kontakt

Kövesd az álmokat!